El grup

El grup el formem quatre persones, un tenor, dos barítosns i un baix, en quant a veus. En quant a instrumentites, tres toquem la guitarra i un acordió.

CURRÍCULUM MUSICAL

XIMO ARASA CID

Vaig començar a estudiar música i guitarra al col.legi del Josapets de Tortosa tenint com a professors el mestre Monclús.

Vaig estar en la Tuna Sant Jordi de Martorell dirigida pel germà del meu pare Juan Antonio Arasa.

Magisteri a Tarragona, professor Don Pio Tur Mayans.

Mètode de Jazz per a guitarra.

Guitarrista i acordionista amb el Grup d'Havaneres "Les Veus de Bot" (17 temporades).

Escola Municipal de Música de Tortosa. professora Anna López Vergés (vaig estudiar preliminar, primer i segon).

Conservatori de Música de Tarragona. Curs de Llenguatge Musical.

Durant 5 cursos acadèmics professor de Música de l'Escola Maria Garcia Cabanes de l'Aldea.

He cantat a l'Aula de música del Cor Flumine.

FRANCESC VIDAL MAZANA

Tinc trenta anys i sòc una de les veus del Grup d'Havaneres "Arrels dels Ports". Vinc d'una família en la qual hi ha una gran passió perla música, fins a tal punt que alguns dels meus familiars han cantat en orquestres o han tocat diversos instruments. Pel que fa a mi, sempre m'ha fascinat cantar i per això vaig participar en diferents concursos de cant a la meva escola, inclús guanyant algun premi.

En relació a les havaneres he de dir que molts estius que passava de vacances a Segur de Calafell anava a escoltar les cantades que allí s'hi feien, i allí va ser quant em vaig enamorar d'aquest maravellós cant.

Per tots aquests motius és per mi tot un orgull poder cantar en "Arrels dels Ports".

 

JUAN JOSÉ SALES CENTELLES

Sóc el guitarrista del grup, fa cinc anys que em vaig ficar en aquesta aventura. He estat sempre un aficionat a la música en general i a la tradicional en particular. Al meu barri, Remolins, se van organitzar uns tallers de jota del país i també per aprendre a tocar la guitarra, aquí va neixer la meva vocació. El meu mestre ha estat Ximo Arasa i ell ha estat el que m'ha ensenyat els primers passos dindre del món de la guitarra. Pel meu compte he continuat treballant-la i prefeccionant la tècnica de l'instrument passant moltes hores tocant, doncs crec que si no es fa així és molt difícil dominar un instrument. Actualment formo part del Grup "Arrels dels Ports" amb molta il.lusió, estic treballant l'art de l'havanera i buscant noves cançons per incorporar-les al nostre repertori.

JOSEP ALCOVERRO

Sóc el baríton i guitarrista del grup. He estat l'ultima incorporació. Tinc estudis musicals en quant a cant i guitarra. També he estat director de diferents corals de les Terres de l'Ebre i hem sento molt satisfet per entrar a formar part d'aquesta nova aventura que son les havaneres amb els companys d'"Arrels dels Ports".

Ximo

Baríton, guitarra i acordió

Juan José

A la guitarra

Tècnic de so